Ana içeriğe geç

Cihazlar

CMMS Cihazların yönetildiği paneldir. "Cihazlar" panelinde tüm cihazların durum, model, aktiflik durumu vb. yönetimini sağladığınız yerdir.

"Ayarlar" butonuna basıldığında Üreticiler - Cihaz Tipleri - Değişim Sebepleri - Nokta Tipleri olmak üzere 4 farklı sekme bulunur. Üreticiler yedek parça kısmında detaylıca anlattığımız gibi üretici oluşturmanızı ve yönetmenizi sağlar.

Cihaz tipleri parça kontrol kolaylığı açısından ayrı bir bölgede yönetilmektedir.

Eğer seçmek istediğiniz cihaz tipi mevcutsa seçebilir değilse "Oluştur" butonu ile yeni cihaz tipleri oluşturabilirsiniz.

"Oluştur" butonuna bastıktan sonra ad ve harici anahtar girerek yeni bir cihaz tipi oluşturabilirsiniz.

Değişim Sebepleri menüsü parçanın neden değiştiğini anlamamızı ve yetkiliye iletmemizi kolaylaştıran alandır buraya hazır arıza türleri girerek gerektiğinde seçim yapmanız işlerinizi hızlandıracaktır.

Arıza Sebeplerini "Oluştur" butonu tanımlayabilirsiniz.

"Oluştur" butonuna bastıktan sonra ad ve açıklama girerek yeni bir değişim sebebi oluşturabilirsiniz.

Nokta tipleri arıza durumda çokça kullanılar bir alan . Bu alanı iyi yönetmek için elinizde bulunan tüm cihazların nokta tiplerini önceden girmek önem arz etmekte .

"Oluştur" butonu ile elinizde bulunan tüm nokta tiplerinin tanımlanmasını sağlayabilirsiniz.

"Oluştur" butonuna bastıktan sonra ad ve açıklama girerek yeni bir cihaz noktası oluşturabilirsiniz.

Ana panele döndüğümüzde ayarlar butonunun yanında bulunan "Oluştur" butonu ile yeni cihaz oluşturabilirsiniz.

Görselde verilen bakım periyodu, yetkili servis, üretici, kontrol noktası vb. maddeleri özenle girmeniz işlerini kolaylaştıracak ve hata riskini ortadan kaldıracaktır.

Oluşturduğumuz bir cihazın üstüne tıkladığımızda görseldeki gibi çoklu panel açılır.

Bu panelin "Genel" bölümünde cihazı oluştururken girdiğiniz tüm bilgileri değiştirip günceleyebileceğiniz bir yapı sunar.

Cihazın zimmet işlemlerini yöneteceğiniz alandır. Sahada bir ürünü bir personele zimmetlemek istediğinizde kullanmanız gereken panel.

"Atama" butonuna basarak cihazı bir kullanıcıya zimmetleyebilirsiniz.

"Atama" butonuna bastığınızda tek yapmanız gereken sisteme kayıtlı kullanıcıyı bulmak ve seçip "Kaydet"butonuna basmak.

Cihazın Yedek Parça işlemlerini yöneteceğiniz alandır. Sahada bir ürünü bir yedek parçalarının genel durumunu kontrol ettiğiniz yapıdır.

"Oluştur" butonuna basarak yeni bir yedek parça oluşturabilirsiniz.

"Oluştur" butonuna bastıktan sonra ad ve açıklama, üretici, model, yaşam süresi ve minimum stok durumu girerek yeni bir cihaz yedek parçası oluşturabilirsiniz.

Parçalar paneli elimizde olan parçaların güncel ve eski durumları dahil olmak üzere yönetimini sağladığımız, sil butonu yanında bulunan "yeşil buton" ile değişimini sağladığımız, "Ekle" butonu ile yeni parça eklediğimiz bir yapıdır.

Herhangi bir parçanın üstüne tıkladığımızda bizi iki ayrı bölüm karşılar. "Genel" bölümünde parçaların tüm bilgilerini görebilir ve düzenleyebilirsiniz.

"Garanti" bölümünde iste parçaya ad, açıklama, şirket, başlangıç ve bitiş bilgilerini girdikten sonra gerekli dosyayı yükleyip bu parçanın garantisini sistemde oluşturabilirsiniz.

"Yeşil buton" parça değiştirdiğinden bahsetmiştik. Bu butona tıkladığınızda karşınıza değiştirmek istediğiniz parçayı seçtiğiniz ve sebebini belirtip değişimi başlattığınız sistem yer alır.

"Ekle" butonunu ile cihaza yeni bir parça eklemek istediğinizde cihazını seçtikten sonra mevcut parçaların arasından uygun olanı seçersiniz tüm işlem bukadar.

"Garantiler" bölümünde cihazın garantilerini görebileceğiniz, yönetebileceğiniz ve gerektiğinde indirebileceğiniz yapıdır. "Oluştur" butonu ile yeni garanti oluşturabilirisiniz.

"Oluştur" butonuna bastıktan sonra ad ve açıklama, şirket, fiyat, başlangıç ve bitiş tarihi, fiyat ve garanti tipi durumu girerek yeni bir cihaz parça garantisi oluşturabilirsiniz.

"Noktalar" bölümünde cihazın noktalarını görebileceğiniz, yönetebileceğiniz ve gerektiğinde aktifliğini kapatabileceğiniz yapıdır. "Oluştur" butonu ile yeni garanti oluşturabilirisiniz.

"Oluştur" butonuna bastıktan sonra ad ve açıklama, nokta tipi, nokta,normal değer, arıza tespit ve bildirim durumu girerek yeni bir cihaz noktası oluşturabilirsiniz.

Herhangi bir noktanın üstüne tıkladığımızda bizi üç ayrı bölüm karşılar. "Genel" bölümünde parçaların tüm bilgilerini görebilir ve düzenleyebilirsiniz.

"Normal Aksiyonlar" bölümünde cihaza 5 farklı tür aksiyon atayabilir ve belirlediğiniz durumlarda yine sizin belirlediğiniz şekilde bildirim, sistem kapatma, personel çağırma vb. işleri kurgulayabileceğiniz sistemi sunar.

Tüm aksiyonlar bu şekilde gözükür. Aktiflik durumunu ayarlayabilir yeni bir aksiyon için "Oluştur" butonuna basabilirisiniz.

"Normal Aksiyonlar" ve "Arıza Aksiyonları" tamamen yapı olarak aynıdır. Tek farkları "Normal Aksiyonlar" bölümünde cihaz normal, sorunsuz bir şekilde çalışırken hangi durumların çalışacağını, cihaz arızaya geçtiğinde ise "Arıza Aksiyonları" bölümünden cihaz arıza durumda hangi durumların çalışacağını belirlediğimiz yerdir. Tek farkı bu olduğu için "Normal Aksiyonlar" üzerinden tüm yapıyı anlatacağım.

Oluşturma sırasında size 7 adet yapı gelir öncelikle ad ve açıklamasını belirledikten sonra kullanmak istediğimiz yapıyı seçeriz.

BlueBot Tetikle: Bu aksiyon çalıştığında bir BlueBot kuralının etkilenmesini sağlar. Bu kurallar BlueBot tarafında önceden belirlenir.

Cihazı Durdur: Bu aksiyon tetiklendiği zaman, atandığı cihazı durmuş olarak işaretler. Bu aksiyon herhangi bir parametre içermez.

Cihazı Çalıştır: Bu aksiyon tetiklendiği zaman, atandığı cihazı çalışıyor olarak işaretler. Bu aksiyon herhangi bir parametre içermez.

Ham Soket: Bu aksiyon çalıştığında bir soket üzerinden veri transferi yapabilirsiniz.

REST Api Soketi: Bu aksiyon çalıştığında bir rest api sorgusu yapabilirsiniz.

İş Emri Kapat: Bu aksiyon tetiklendiğinde bu noktanın otomatik olarak ürettiği bir iş emrini kapatır.

İş Emri Oluştur: Bu aksiyon tetiklendiğinde atandığı şablona bağlı kalarak bir iş emri üretir.

"Dökümanlar" bölümünde cihazın noktalarını görebileceğiniz, yönetebileceğiniz ve gerektiğinde dosya olarak indirebileceğiniz yapıdır. "Oluştur" butonu ile yeni döküman oluşturabilirisiniz.

"Oluştur" butonuna bastıktan sonra ad açıklama ve gerekli dosyayı yükleyip yeni bir cihaz noktası oluşturabilirsiniz.

"Sertifikalar" bölümünde cihazın noktalarını görebileceğiniz, yönetebileceğiniz ve gerektiğinde silebileceğiniz yapıdır. "Atama" butonu ile yeni döküman oluşturabilirisiniz.

"Atama" butonuna bastıktan sonra sertifika ve üretici ve model bilgisi girerek yeni bir cihaz noktası oluşturabilirsiniz.

Trendler bölümü cihazın çok detaylı bir raporunu, sizlerin istediği şekilde sunan yapıdır. Bu yapıda olaylar kategorize edilmiş bir şekilde kaydedilmiştir.

Bu raporların bir çoğunu "Excel" formatıyla indirebilirsiniz. Tüm bu trend özelliklerini ilk trendimizle aktarmaya başlıyoruz.

Canlı Trendler : Cihaz telemetri verilerini bir grafik yardımıyla canlı olarak izlemenizi sağlar.

Cihaz Atamaları : Cihaza yetkili olarak atanan kişilerin kayıtlarını incelemenizi sağlar.

Cihaz Aktivasyonları : Cihazın devre dışı bırakıldığı zamanları takip etmenizi sağlar.

Genel Arıza : Herhangi bir arıza veya birden fazla arıza nedeniyle cihazın hatalı olarak çalışma sürelerini gösterir.

Geçmiş Trendler : Geçmişe yönelik cihaz telemetri verilerini görüntülemenizi sağlar.

I/O Aktivasyonları : Cihaz giriş çıkış sensörlerinin devre dışı bırakıldığı zamanları bulmanıza yardımcı olur.

Spesifik Arızalar : Cihaza ait arıza kayıtlarının daha detaylı olarak incelemenizi sağlar. Noktaları, tarih aralığını ve süre parametresini belirttikten sonra daha detaylı aramanızı sağlar.

Çalışma Kayıtları : Cihazın çalışma sürelerinin kayıtlarını inceleyebilirsiniz.